Skip to main content

Smaka på Fogdön

SMAKA PÅ FOGDÖN

En rundtur på Fogdön utanför Strängnäs med tema närodlat och smakrikt.

På Kungsberg Gård bedrivs ekologiskt lantbruk och det är en levande gård med grönbetesdjur. Här finns även en gårdsbutik med varor från gården.

Nedanför mangårdsbyggnaden finns ruinen av Vårfruberga kloster som en gång var omhuldat av rikets mäktiga. I ett skyddsbrev för Fogdö kloster från 1252 nämns Stockholm vid namn för första gången.

Vidare till Osprey Farm & Studio som startades 2019 av Johnny Andersson, arkitekt och odlare och Ina M Andersson, keramiker, pedagog och formgivare, och redan hunnit få en rad utmärkelser. De arbetar för en levande landsbygd där arkitektur, konsthantverk och odling samverkar i ett cirkulärt tänkande och målet är att odla ekologisk näringsrik mat och blommor i vår skogsträdgård med kärlek och vård för vår jord till bord. Här serveras vi en vegetarisk lunch med grönsaker från gården.

På Tuna gård driver Conny och Elisabeth lantbruk men har även startat Sörmlands musteri och en äppelodling. I Bettans Gröna Hörn finns den egna musten och många andra hantverksmässigt gjorda produkter där sortimentet varierar efter säsong.

Läs hela programmet här.

Fritextsökning

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/6Strängnäs, Västerviken busshpl StorgatanSmaka på FogdönMer än 8830:-Boka
26/6BussSmaka på FogdönMer än 8830:-Boka
22/8BussSPF Eskilstunaområdet - Smaka på FogdönMer än 8830:-Boka
Resekalender
18/6Smaka på Fogdönfrån 830:-
26/6Smaka på Fogdönfrån 830:-
14/7Kryssning på Kinda kanalfrån 1 375:-
Kontakta oss