RESEVILLKOR

AKTUELLA RESEVILLKOR MEDFÖLJER DIN FAKTURA/BEKRÄFTELSE


SÄRSKILDA RESEVILLKOR & BRA ATT VETA
Särskilda resevillkor gäller före Allmänna resevillkor. Enligt resebyrålagen har vi till Kammarkollegiet fastställt resegaranti, dvs garanti för resenärers depositioner och att resenären har det skydd och de rättigheter som bestämmelserna kräver.

VAD INGÅR I PRISET?

Se specifikt reseprogram för vad som ingår i Din resa, samt på Ditt resebevis / faktura.
På priset tillkommer ingen expeditionsavgift.

ANMÄLAN OCH BETALNING
Våra resor bokas per telefon, per mejl, på vårt kontor på Alfeltsgatan 8 B, Eskilstuna eller via onlinebokning på vår hemsida. Efter bokad resa erhåller Ni resebevis/faktura. Du ansvarar för att kontrollera denna resebekräftelse och påtala eventuella felaktigheter omgående. Betalning sker enligt erhållna inbetalningskort – ev. anmälningsavgift samt slutlikvid 30 dagar före avresa. Om antalet anmälningar är ett fåtal, förbehåller vi oss rätten att ställa in den planerade resan. Eventuell anmälningsavgift och slutlikvid återbetalas då till 100%.

FÖRSÄKRING

Reseförsäkring ingår ej i resans pris. Kontrollera ditt reseförsäkringsskydd hos ditt hemförsäkringsbolag.

AVBESTÄLLNING
Avbokning måste ovillkorligen ske före resans avgång. Vid avbokning av en dagsresa, fram till 72 timmar före avresan, utgår en expeditionsavgift på 150 SEK per person. Vid avbokning närmare avresa sker ingen återbetalning.
Teater- och evenemangsbiljetter omfattas ej av avbeställningsbestämmelserna enligt allmänna villkor, vilket betyder att biljettkostnaden ej återbetalas vid avbokning eller av kunden ej genomfört arrangemang. Vid avbokning av teater- och evenemangsresor utgår dessutom en expeditionsavgift på 150 SEK per person. 
Vid flerdagarsresor tillämpas Särskilda resevillkor.

HOTELLRUM
Som standard anges pris per person i delat dubbelrum. För enkelrum tillkommer ett tillägg.

SPECIELLA BEHOV
Vid speciella behov skall dessa uppges vid bokning. T.ex. allergier/kostavvikelser och funktionshinder. Vid önskemål om speciella platser på arena etc. försöker vi att tillgodose dessa i den mån det är möjligt.

PLATS I BUSSEN, RASTER
I bussarna tillämpas valfria platser, vid speciella önskemål försöker vi att tillgodose dessa i den mån det är möjligt. Under resans gång meddelas tider för stopp, raster mm.

RESERVATION
Vi reserverar oss för valutaändringar, trafikstörningar, om utannonserad skådespelare hastigt ändras pga. t.ex. sjukdom, felskrivningar och tryckfel samt vid programändringar som uppkommer utanför vår kontroll.
Force majeure
Vi följer självklart de lagar och regler som gäller för paketresor. Som resenär kan du ta del av villkoren i Paketreselagen genom Regeringskansliets Rättsdatabaser, alternativt erhålla detta från oss då det av kund specifikt efterfrågas. Har du klagomål ska dessa meddelas direkt på plats till chaufför eller reseledare, så att problemet kan lösas på bästa sätt. Vid reklamationer är du välkommen att kontakta oss direkt. Som resenär har du också möjlighet att vända dig till Arn, Allmänna Reklamationsnämnden www.arn.se.

Resekompaniet i Eskilstuna AB, Alfeltsgatan 8 B, 633 40 Eskilstuna, www.resekompaniets.se