HOLLAND MED BUSS  7 DGR


3/5-2020 (Utresa)
Avresa från Eskilstuna tidig morgon, längs E-4:an ner genom Sverige. Här i Trelleborg ansluter vår guide som sedan är med samtliga dagar.
Nattfärjan Trelleborg till Travemünde, under vår resväg genom Sverige görs stopp för möjlighet till lunch och kaffe samt en bensträckare. Ombord på färjan inkvarteras vi i dubbelhytter med fönster samt intar en middags buffé.
 
4/5-2020 (Ankomst)
Frukost ombord
Vi fortsätter vår bussresa via Lübeck, Hamburg, Bremen och Groningen till Amsterdam, under vår resväg intar vi gemensam lunch samt ett stopp för möjlighet till kaffe och för att sträcka på benen. (dagsetapp c:a 55 mil). Vi passerar den Holländska Nordsjövallen och sen eftermiddag når vi vårt slutmål Amsterdam, vi inkvarterar oss på vårt hotell i utkanten av Amsterdam i den lilla byn De Rijp.
Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellets restaurang.
 
5/5-2020 (rundtur Amsterdam, besök på Van Gogh och Riksmuseet)
Frukost
Efter en lång resväg skall vi i dag ta det lite lugnt med en klassisk bussrundtur i Amsterdam som avslutas nere vid kanalbåtarna. Vi stiger ombord och intar en gemensam lunch under den vackra kanalkryssningen. Vid återkomsten besöker vi van Gogh museet och Riksmuseet, dessa båda museer ligger med promenadavstånd där kanalbåten lägger till. Efter besöken återvänder vi till vårt hotell och på kvällen intar vi en gemensam middag på hotellets restaurang
 
6/5-2020 (Keukenhof och diamanter)
Frukost
I dag beger vi oss till Keukenhof, från början var detta endast en liten köksträdgård som under åren vuxit till en 32 hektar stor trädgård. Under hösten sätts 100.000 lökar per dag så att alla 7 miljoner blommor blommar under våren och sommaren. På Keukenhof finns också en orkidépaviljong, tematrädgårdar och små sjöar. Lunch på egen hand, det finns gott om matställen inom området i Keukenhof. På eftermiddagen besöker vi diamantsliperiet. Holländarna har blivit kända som experter på dessa gnistrande dyrgripar.
Vi återvänder till vårt hotell sen eftermiddag och till kvällen intar vi en gemensam middag på hotellets restaurang
 
 7/5-2020 (Barockträdgård och museet Anne Frank)
Frukost
I dag besöker vi en fantastisk barockträdgård med fontäner och statyer inte helt olikt Versailles i Frankrike. Vi intar gemensam lunch och under eftermiddagen besöker vi Anne Franks hus, ett museum med historia.
Där hon hade sitt gömställe för att skriva den berömda dagboken under andra världskriget. Anne Frank var en vanlig flicka under ovanliga omständigheter.
Gemensam middag på hotellets restaurang
 
8/5-2020 (Alkmaar och väderkvarnar)
Frukost, utcheckning
Efter att vi packat vår buss tar vi oss till Alkmaar och ost marknaden.
Alkmaar är inte bara ost även om detta är osthandelns vagga, här finns hemtrevliga kvarter, butiker och väderkvarnar. Vi fortsätter på den östra sidan av Ijselmeer och sedan via Gronningen, Bremen till Travemünde. Gemensam lunch på lämpligt ställe under dagen. Nattfärjan Travemünde till Trelleborg, inkvartering i dubbelhytt med fönster, gemensam middagsbuffé ombord.
 
9/5-2020
Frukost ombord
Ankomst Trelleborg på morgonen och nu återstår endast vår hemresa, under resvägen görs stopp för lunch och kaffe och en bensträckare.
Åter i Eskilstuna c:a 17.00
 

Avresa: 3-8/5 2020
Pris: 15.200:-
I priset ingår: Bussresa i helturist- buss inkl. vägskatter och färjeavgifter, 2 nätter del i dubbelhytt med fönster, 4 nätter del i dubbelrum
6 frukostar, 4 luncher inkl. bordsvatten, 6 middagar inkl. dryck,
samtliga utflykter och entréer enl. program, svensk guide från Trelleborg-Trelleborg

Enkelrumstillägg: 3100:- 6 nätter 

​​​​​​​Boka via tel.016-51 01 51.