RAINMAN

OSCARSTEATERN STOCKHOLM
Rain Man, som nu spelas på Oscarsteatern, är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise i huvudrollerna.

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d v s hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper!

Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.


Före föreställningen serveras lunch på Scandic Grand Central ( mittemot Oscarsteatern ). Föreställningen börjar kl. 15.30. Hemresa sker direkt efter föreställningens slut.


Avresa:
Söndag 30 januari 2022
Pris: 1.295:-
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett, lunch
​​​​​​​Påstigning:  Eskilstuna, Strängnäs, Läggesta

Boka online eller via tel. 016-510151.