UNDERBARA PORTUGAL 

PORTUGAL 7 DGR
22/5-2018 Tisdag
Bussanslutning från Torshälla, Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred till
Stockholm/Arlanda. Vidare med direktflyg med Portugisiska flygbolaget TAP
till Lissabon. Vid ankomsten väntar buss och guide för att ta oss till pittoreska
Fiskebyn Sesimbra, beläget söder om Lissabon. Efter att vi checkat in på vårt hotell samlas vi i hotellets restaurang för gemensam middag.
 
23/5-2018 Onsdag
Frukost. Gemensam promenad i Sesimbra för att göra oss hemmastadda. Därefter bussresa upp till borgen, här får vi en härlig överblick av området. För den som önskar finns möjlighet till en kaffe innan vi fortsätter med vår guide och buss till den yttersta udden i området ”Cabo Espichel”. Här finns några spännande anläggningar, förutom att hela Atlanten ligger framför oss. Gemensam lunch innan vi fortsätter kustvägen tillbaka till Sesimbra. Åter tillbaka sen eftermiddag, en stund till avkoppling och egna aktiviteter innan vi samlas till gemensam middag på kvällens restaurang.
 
24/5-2018 Torsdag
Frukost. Idag reser vi inåt landet till det vidsträckta och vackra Alentejo. Här sitter Ferdinand under korkeken! Vi besöker vinproducenter Casa Ermelinda Freitas.
Med rundvandring i vineriet och tillhörande vinprovning. Färden går vidare till Vendas Novas, som är känt för sina ”bifanas”, en mycket god variant på hamburgare till lunch.
Vi vänder sedan hemåt, och tar vägen litet söderut för att stanna till i Alcacer do Sal, en charmig antik stad vid floden Rio Sado. Vi tar en fika och ser oss omkring, nu är vi nästan hemma igen och får en egen stund innan det är dags för gemensam middag.  

25/5-2018 Fredag 
Frukost. Idag skall vi besöka Lissabon, en trevlig och vänlig stad.
Vi startar ankomsten med en stadsrundtur där vi bl. a. ser Sjöfararmonumentet, Torre de Belem, Monsteiro dos Jeronimos. Med vår buss tar vi oss även upp på någon av Lissabons kullar för att beundra utsikten. Några timmar till fritt förfogande i Lissabons centrum, lunch på egen hand. Lissabon är en väldigt vänlig stad med bra shopping och många kafeer. Vi samlas framåt kvällen för att besöka en Fado-restaurant i Lissabons utkant, här intar vi vår gemensamma middag medan vi lyssnar till fado musik.
Åter tillbaka på hotellet sen kväll mätta och nöjda. ”god natt”!
 
26/5-2018 Lördag
Frukost. En av Portugals största vinproducenter har investerat i konst, som han också visar på sina tre stora vinegendomar. En av dem skall vi besöka idag. Bacalhoa Buddha Eden en fantastisk park med österländskt tema. Efter en guidad visning av parken kan var och en njuta en stund av de fantastiska skulpturerna och Buddha figurerna. Vi samlas sedan för gemensam lunch därefter reser vi söderut mot Mafra, där det jättelika barockpalatset finns! Här tar vi god tid på oss för att se och njuta av så mycket som möjligt med en guidad visning. Gemensam middag på en restaurang i Sesimbra.
 
27/5-2018 Söndag
Frukost. Med buss och guide besöker vi ytterligare ett av Portugals 17 världsarv, Sintra, en fantastisk stad som ligger på ett 300 m högt berg och som har bl.a. ett slott och en borg som är mycket annorlunda. Vi besöker slottet där vi får en guidad visning därefter gemensam lunch och en liten promenad i Sintra innan vi ger oss av mot kusten. Här ute vid Atlanten passar vi på att besöka Cabo da Roca, som är den västligaste punkten på det europeiska fastlandet. När vi passerat en av (de två) broarna över floden Tejo, Ponte 25 Avril, stannar vi till vid Jesusmonumentet, Christo Rei med fin utsikt över Lissabonområdet. Man kan åka upp i statyns hiss om man så önskar och för oss som väntar finns ett Café vid parkeringen. Gemensam avskedsmiddag på restaurang i Sesimbra.
 
28/5-2018 Måndag
Frukost, utcheckning. Med buss och guide reser vi till flygplatsen. Direktflyg till Stockholm/Arlanda med många fina Portugal minnen. Vid ankomsten väntar vår buss för återresa till hemorten.

​​​​​​​För mer information kontakta Resekompaniet tel. 016-51 01 51
Avresa: 22-28/5 2018
Pris: 12.345:-
I priset ingår:
bussanslutning Arlanda t/r,
flygresa inkl. bagage och skatter,
egen buss under samtliga dagar,
6 nätter del i dubbelrum,
6 frukost, 4 luncher inkl. bordsvatten,
6 middagar inkl. ett glas vin/öl,
samtliga utflykter och entréer enl. program, svensk guide under hela vistelsen 
Påstigning: Torshälla, Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred

Boka online eller via tel.016-51 01 51.