MÖT VÅREN I PORTUGAL 

PORTUGAL 5 DGR
Vi bor i populära Sesimbra en charmig liten fiskeby med närhet till Arrabida naturpark. Här finns många duktiga vinproducenter en av dessa kommer vi att besöka. Den vilda floran njuter man best av från februari till maj, den vita citrosen och blåblommiga busken Litospermum finns gott om i naturen.
 
Söndag 8/4-2018 (utresedag)
Direktflyg från Stockholm/Arlanda till Lissabon. Vid ankomsten väntar vår guide och buss för att ta oss till vårt hotell för incheckning. På kvällen samlas vi för att gemensamt promenera till kvällens restaurang.
 
Måndag 9/4-2018 (Sesimbra och Cabo Espichel)
Frukost. Gemensam promenad i Sesimbra för att göra oss hemmastadda. Därefter bussresa upp till borgen, här får vi en härlig överblick av området. För den som önskar finns möjlighet till en kaffe innan vi fortsätter med vår guide och buss till den yttersta udden i området ”Cabo Espichel”. Här finns några spännande anläggningar, förutom att hela Atlanten ligger framför oss. Här finns också en specifik flora. Gemensam lunch innan vi fortsätter kustvägen tillbaka till Sesimbra. Åter tillbaka till hotellet för en stund till avkoppling och egna aktiviteter innan vi samlas till gemensam middag på kvällens restaurang.
 
Tisdag 10/4-2018 (Lissabon)
Frukost. Idag skall vi besöka Lissabon, en trevlig och vänlig stad.
Vi startar ankomsten med en stadsrundtur där vi bl. a. ser Sjöfararmonumentet, Torre de Belem, Monsteiro dos Jeronimos. Om tiden tillåter tar vi oss upp med vår buss till en av Lissabons kullar för att beundra utsikten. Gemensam lunch och därefter några timmar till fritt förfogande i Lissabons historiska centrum. Lissabon är en vänlig stad med bra shopping och många kaféer. Vi samlas framåt kvällen för att besöka en Fado-restaurang i Lissabons gamla kvarter, här intar vi vår gemensamma middag medan vi lyssnar till den speciella fadosången och musiken. Åter tillbaka på hotellet sen kväll mätta och nöjda. ”god natt”!
 
Onsdag 11/4-2018 (Arrabida naturpark)
Frukost. Under förmiddagen besöker vi den fantastiskt vackra Arrábida naturpark vid Sadoflodens mynning. Vi promenerar med vår guide och beskådar den vackra växtligheten. Vi fortsätter dagen med ett besök i närliggande Setubal för en gemensam lunch, här får vi även någon timma på egen hand för att upptäcka den historiska kärnan. På vår resväg tillbaka till vårt hotell besöker vi en av alla de vinproducenter som finns här med tillhörande vinprovning. Gemensam avskedsmiddag på restaurang i Sesimbra.
 
Torsdag 12/4-2018 (Hemresa)
Frukost, utcheckning. Under förmiddagen fri tid i Sesimbra för egna strövtåg, lunch på egen hand. Buss och guide hämtar vid hotellet för resa till flygplatsen.
Direktflyg från Lissabon till Stockholm/Arlanda

​​​​​​​För mer information kontakta Resekompaniet tel. 016-51 01 51
Avresa: 8-12/4 2018
Pris: 9.995:-
I priset ingår: 
flygresa t/r inkl. skatt och bagage,
egen buss under samtliga dagar,
4 nätter del i dubbelrum,
4 frukost, 3 luncher inkl. bordsvatten,
4 middagar inkl. ett glas vin/öl,
samtliga utflykter och entréer enl. program, svensk guide under hela vistelsen 

Boka online eller via tel.016-51 01 51.