KRAKOW 5 DGR  
5-9 MAJ 2019

Många säger att Krakow är som en saga, oförstört vacker där kyrktornen trängs med varandra. Det livliga medeltida torget utgör en mittpunkt i staden. Lyssna till Mariakyrkans vackra ringning.
 
DAG 1 - 5/5 - 2019
Anslutning med buss från Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred till Stockholm/Arlanda vidare med direktflyg till Krakow. Vid ankomsten väntar buss och guide för transfer till vårt hotell, gemensam lunch innan vi promenerar med vår guide i den gamla stadskärnan. Krakow en stad som är oförstörd vacker och genuin, det livliga medeltida torget utgör stadens mittpunkt, med sina smala charmiga gator där de gotiska tornen och de vackra kyrkorna trängs med varandra. Förr i tiden var hela stadsdelen skyddad av en tre kilometer lång ringmur men i dag finns endast den Florianska porten och Barbakan bevarat från denna tid. Många säger att Krakow är som en saga. Vi avslutar rundturen vid hotellet för incheckning, på kvällen gemensam middag.
 
DAG 2 - 6/5 - 2019
Frukost
Tillsammans med vår guide skall vi under förmiddagen besöka Kungliga slottet, här får vi en guidad tur genom de Kungliga salarna, efter en gemensam lunch återvänder vi till hotellet och får eftermiddagen fri för egna strövtåg.
Gemensam middag på kvällen
 
UTFLYKT: bokas i samband med anmälan till resan
På eftermiddagen finns möjlighet att boka frivillig utflykt till Wieliczka saltgruvor, som är en Världs attraktion. Byn Wieliczka ligger endast 15 km söder om Krakows centrum. Saltgruvan har varit i drift utan avbrott i över 700 år, visningen tar c:a 3 timmar med den lokala svensktalande guiden.
PRIS: 500:-/person
 
DAG 3 - 7/5 - 2019
Frukost
UTFLYKT: bokas i samband med anmälan till resan
På förmiddagen finns möjlighet att boka frivillig utflykt till Auschwitz- Birkenau det före detta nazistiska koncentrationslägret beläget i utkanten av staden Oswiecim c:a 7 mil väster om Krakow. Visningen tar ca 3 timmar med den lokala svensktalande guiden.
PRIS: 550:-/person
 
Sen eftermiddag hämtas vi med buss och guide för att ta oss till stadsdelen Kazimierz där det judiska gettot en gång låg, här besöker vi den judiska kyrkogården som grundades år 1800. Förr i tiden var Kazimierz en separat stad som gränsade till Kraków. Idag är det en av de mest attraktiva stadsdelarna med flera hundra år gamla sevärd- heter. Här finns den berömda synagogan Remuh samt den ”gamla synagogan”, som är den äldsta judiska byggnaden i Polen. Vi avslutar med en middag och lyssnar till judisk Kletzer musik på en av de Judiska restaurangerna. Åter tillbaka till hotellet sen kväll.
 
DAG 4 - 8/5 - 2019
Frukost, utcheckning
Med buss och guide reser vi mot flygplatsen, direktflyg från Krakow till Stockholm/Arlanda. Här väntar anslutningsbussen för vidare resa mot hemorten.

Krakow med markedsplassen 1800x1040Krakow med markedsplassen 1800x1040
Krakow med markedsplassen 1800x1040
Avresa:  5-9/5  2019 
Pris: 8.995:-
I priset ingår:
Anslutning till Arlanda t/r
Flyg Arlanda-Krakow inkl. skatt och bagage t/r
4 nätter del i dubbelrum
4 frukostar
2 luncher exkl. dryck
4 middagar exkl. dryck 
Aktuella entréer enl. program
Svensktalande guide i Polen
Reseledare under hela resan
​​​​​​​Enkelrumstillägg: 1.600:-
avser 4 nätter
​​​​​​​
Påstigning: Eskilstuna, Strängnäs, Läggesta

Boka online eller via tel 016-51 01 51