ISLAND 4 DGR


En variationsrik resa med några av Islands största sevärdheter, en fascinerande natur med sprutande gejsrar och dundrande vattenfall och ett landskap som har en förmåga att gång på gång skifta i skepnad.
 
Dag 1 - 23/5-2019
Bussanslutning från Eskilstuna, Strängnäs, Läggesta. Direktflyg från Stockholm/Arlanda på morgonen till Reykjavik, vid ankomsten väntar buss och svensktalande guide som tar oss från flygplatsen in till Reykjavik för en stadsrundtur som avslutas vid vårt hotell för incheckning. På kvällen gemensam välkomstmiddag på restaurang i Reykjavik.
 
Dag 2 - 24/5-2019 (Reykjanes-halvön och Blå Lagunen heldagsutflykt)
Frukost
Glöm inte att packa ner badkläder i dag, handduk ingår i besöket.
Vi startar dagen med Reykjanes-halvön denna halvö är till mer än hälften täckt av stelnande lavaströmmar, längst ut på västra udden häckar en mängd fågelarter kring den vackra fyren och Eldey Island, utanför udden finns en av världens största kolonier av havssulor. Vidare till Grindavik där vi intar gemensam lättare lunch, därefter fortsätter vi turen genom lavafälten till Blå Lagunen för möjlighet att ta sig ett dopp i det unika sammansatta mineralvattnet, det sägs ha en välgörande effekt för sinnet och huden. 
På kvällen gemensam middag på restaurangen Perlan en av de mest exklusiva i Reykjavik. De stora vattencisternerna och glaskupolen är mäktig i sig, men utsikten är något utöver det vanliga. Samtidigt roterar restaurangen sakta (ett varv på två timmar).
 
Dag 3 - 25/5-2019 (Den Gyllene Cirkeln, heldagsutflykt)
Frukost
I dag går utflykten till många av de naturens underverk som Island är känt för.
Vi besöker nationalparken Thingvellir, vi reser förbi Nesjavellir som förser Reykjavik med 25% av allt varmvatten. Vi stannar vid det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de varma källorna i Geysir området, här intar vi också en lättare lunch.
På vår hemväg passar vi på att besöka den vackra kyrkan i Skalholt som var det forna biskopssätet. Gemensam avskedsmiddag på restaurang i Reykjavik.
 
Dag 4 - 26/5-2019 (Hemresedag)
Frukost och utcheckning, bagaget lämnas i hotellets bagageförvaring. Fri förmiddag i Reykjavik, många affärer håller öppet på söndagar, lunch på egen hand innan vi hämtas med buss och guide vid hotellet för transfer till flygplatsen.
Direktflyg till Stockholm/Arlanda med ankomst på kvällen. Buss åter till hemorterna.
 
Priset är baserat på för dagen gällande valutakurser, varför vi reserverar oss för ev. prisändringar som ligger utanför vår kontroll så som bränsletillägg, valutaförändringar och skatter.
 
Bra att veta:
Svensk medborgare behöver Ej pass till Island men giltig legitimation med foto krävs.
Vi rekommenderar PASS.
Kreditkort så som Visa och Master Card är gångbara, American Express tas EJ emot som betalmedel.
Valutan Islänska Krona kan växlas på Forex eller tas ut i bankomat på Island
Tidsskillnad är - 2 timmar
Flygtid c:a 3,5 timmar
Transfertid Reykjaviks flygplats till Hotellet c:a 50 minuter 
 
För mer information om flygtider, hotell mm ring till oss på tel 016-51 01 51. 
Avresa: 23-26/5 2019
Pris: 12.895:-
enkelrumstillägg 2.100:-
Påstigning: Eskilstuna, Strängnäs, Läggesta
I priset ingår:
Flyg t/r inkl. skatter och bagage
Ankomst transfer inkl. stadsrundtur
3 nätter del i dubbelrum
3 frukostar
3 middagar inkl. bordsvatten
2 luncher inkl. bordsvatten
Utflykter samt entréer enl. program
Svensktalande guide under vistelsen på Island
Returtransfer till flygplatsen med guide
​​​​​​​
Boka via tel.016-51 01 51.