VÄSTANÅ TEATER OCH GAMMELVALA MARKNAD

SOMMARTEATER I SUNNE
I Berättarladan i Sunne ser vi den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd. Här tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande, och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått. Det är intrigmakerskan Thea Sundler som drar ner Karl-Artur till botten och hans förra fästmö Charlotte Löwensköld kan bara betrakta spelet på avstånd. Istället är det Anna Svärd, gårdfarihandlerskan, som i den lilla gråa stugan får ta upp kampen mot Thea.
Gammelvala – den gamla världens vecka. På marknaden får vi moderna människor njuta av ljuden och dofterna frår naturahushållningens tid i Brunskog. På hembygdsgården finns ett trettiotal byggnader från 1700-talet och framåt och ca 500 ideella arbetare ser till att erbjuda besökarna på en historisk upplevelse utöver det vanliga. Här visas hantverkstekniker och traditioner som fanns förr, till exempel kvinnor som kardar och spinner ull, stickar och syr kläder, bakar tunnbröd, bereder lin, växtfärgar gran, kärnar smör. Män som sköter milan, bränner tjära, slår rep, sågar bräder och mycket mer.

Dag 1

Avresa med buss till Sunne där vi bor på Hotell Selma Spa. Vi stannar för rast under resans gång. Vid ankomst till Sunne checkar vi in på hotellet samt äter middag på Ulvsby Herrgård innan vi tar oss till Berättarladan för teater som börjar kl. 18.00.

Dag 2
Frukost på hotellet samt utcheckning.
Avresa till Gammelvala marknad i Brunskog, ca 3,5 mil från Sunne.
Hemresa.

Avresa:  25-26/7 2018
Pris: 2.450:-
I priset ingår: bussresa, del i dubbelrum, 1 x middag, 1 x frukost, teaterbiljett, entré till Gammelvala marknad
​​​​​​​Enkelrumstillägg: 200:-
Påstigning: Mariefred, Eskilstuna, Torshälla

Boka online eller via tel 016-51 01 51