"KÖRKARLEN" VÄSTANÅ TEATER  

BERÄTTARLADAN SUNNE
Sommaren 2021 sätter Västanå Teater upp i Berättarladan i Sunne Selma Lagerlöfs Körkarlen i regi av Leif Stinnerbom. Körkarlen är en andlig spökhistoria som utspelar sig i gränslandet mellan liv och död. Samtidigt är det också en oerhört jordnära socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig i. Selma Lagerlöf var en mästare på komplexa personporträtt och karaktärerna i Körkarlen är inget undantag. Originalmusik komponeras av Magnus Stinnerbom och Inger Hallström Stinnerbom står för kostym. Huvudrollen som David Holm axlas av Jakob Hultcrantz Hansson.
 
Upplev den genuina kulturmiljön vid Rackstadmuseet i Arvika och andas in konsthistoriens vingslag. Ett museum med vacker konst i en härlig, historisk miljö. Vid sekelskiftet verkade kring sjön Racken några framstående svenska konstnärer, Gustav och Maja Fjaestad, Björn Ahlgrensson, Fritz Lindström, Ture Ander, Bror Lindh med flera.
 
Dag 1 – tors 26 augusti 2021
Avresa med buss med stopp för busskaffe.
Vid ankomst till Sunne checkar vi in på Hotell Frykenstrand.
Gemensam middag serveras på hotellet.
Kl. 18.00     Körkarlen i Berättarladan börjar
Åter till hotellet för övernattning
 
Dag 2 – fre 27 augusti 2021
 Frukost på hotellet och utcheckning
Kl. 10.00     Avresa från hotellet
Vi besöker Rackstad museet och får en guidad visning här. Vi ser de berömda målarnas verk och dessutom konsthantverk av hög klass. Rackstadmuseet knyter samman traktens konsthistoria och hantverk med vår tids konst och konsthantverk, lokalt, nationellt och internationellt. Vi äter lunch i Arvika innan det är dags att åka hem igen.
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 18.00.

Avresa:  26-27 augusti 2021
Pris: 2.595:-
I priset ingår: bussresa, del i dubbelrum, 1 x busskaffe,
1 x middag, 1 x frukost, 1 x lunch, teaterbiljett, guidad visning Rackstad museet
​​​​​​​Enkelrumstillägg: 450:-
Påstigning: Eskilstuna
​​​​​​​
Boka online eller via tel 016-51 01 51