NORGE 6 DGR


Dag 1 7 juni Stockholm - Lillehammer
Avresa tidig morgon från Cityterminalen. Vi åker via Karlstad, Arvika, Kongsvinger mot Lillehammar och fortsätter upp genom Guldbrandsdalen mot vårt första hotell i Lillehammer. Här checkar vi in och får en välförtjänt middag efter dagens långa transportsträcka. Under dagen kommer vi att ha raster med jämna mellanrum. Lunch på egen hand innan vi kommer in i Norge.
 
Dag 2 8 juni Lillehammer - Molde
Frukost på hotellet. Vi lämnar Guldbrandsdalen och fortsätter genom den vackra Romsdalen. Åndalsnes passeras på vägen mot rosornas stad Molde där vi checkar in på vårt hotell. Under resans gång kommer vi att åka i både tunnlar och med vägfärjor. Detta gäller för alla dagar då vi svängt av från Guldbrandsdalen. Middag på hotellet.
 
Dag 3 9 juni  Molde
Denna dag blir lite av en mellandag med möjlighet att ta det lite lugnt om man vill. Vi kommer att göra en utflykt till den vackra Atlanthavsvägen som slingrar sig på småöarna alldeles längs med Norges västkust. Vi kommer också att stanna till i Bud där det finns en välbevarad tysk bevakningsanläggning som numera är ett museum.
Åter till hotellet framåt eftermiddagen. Middag på hotellet.
 
Dag 4 10 juni   Molde – Geiranger - Loen
Frukost på hotellet. Denna dag är det dags för resans två höjdpunkter. Först ska vi ta oss över fjället via de fantastiska vägavsnitten Trollstigen och Örnevägen på väg till Geiranger. I Geiranger tar vi färjan mellan Geiranger - Hellsylt. Vi åker på fjorden mellan de höga fjällen och efter ca 1,5 timmar är vi i Hellesylt. Vi kör iland och fortsätter till vårt hotell i Loen där vi övernattar. Middag på hotellet.
 
Dag 5 11 juni  Loen - Brikdalsbreen – Hamar
Frukost på hotellet. På morgonen åker vi från Loen ner till Brikdalsbreen där vi parkerar bussen och tar trollbilarna upp till glaciären. På denna sträcka får man en av Norges vackraste naturupplevelser. Efter denna tur är det dags att vända hemåt. Vi kör Ottadalen genom Lom för att komma fram till vårt hotell i Hamar till kvällen. Middag på hotellet.
 
Dag 6 12 juni  Hamar – Stockholm
Frukost på hotellet. Detta blir vår sista dag i Norge. Vi tar nu närmaste vägen hemåt. Framåt kvällen är vi åter i Stockholm efter några fina dagar i Norge med många naturvyer på näthinnan. När vi kommer in på den svenska sidan kommer vi att stanna för lunch på egen hand.  

trollstigentrollstigen
trollstigen
Avresa: 7-12/6 2018
Pris: 7.995:-
I priset ingår: bussresa i helturistbuss, logi 5 nätter del i dubbelrum, 5 x frukost, 
5 x middagar, färje- och vägavgifter samt alla arrangemang som nämns i programmet.
Enkelrumstillägg: 1.595:-

​​​​​​​Boka online eller via tel.016-51 01 51.