KUNGLIGA SLOTTET OCH ETNOGRAFISKA MUSEET


Välkommen till ett av Europas största och mest levande slott! Kungliga slottet i centrala Stockholm är H.M. Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här. Slottet är även en daglig arbetsplats för Kungaparet och för de ämbeten sim ingår i Kungliga Hovstaterna. Med denna kombination av kunglig representationsbostad, arbetsplatsoch kulturhistorisk monument öppet för besökare året om är Kungliga slottet unikt bland Europas kungliga residens. Slottet är byggt i barockstil av arkitetkt Nicodemus Tessin den yngre och till formen gestaltat som ett romerskt palats. Slottet har mer än 600 rum fördelade på sju våningar med paradrummen utåt staden och de mindre bostadsrummen mot den inre borggården.
Etnografiska museet : Konst, kultur och mat från alla världens hörn. Här får vi möta olika kulturer, världsbilder och traditioner. Utställningarna innehåller bland annat föremål från Asien, Afrika samt Nord- och Sydamerika.

Vårt första besök är Kungliga slottet där vi får en visning av representationsvåningarna.
Vidare till Etnografiska museet där vi börjar med att äta lunch i museets restaurang och därefter får en visning av museet samt har tid på egen hand att se de aktuella utställningarna.
 


kungliga-slottetkungliga-slottet
kungliga slottet
Avresa:  Torsdag 9/11 
Pris: 695:-
I priset ingår: bussresa, lunch, entréer och visningar enligt programmet.
Påstigning: Torshälla, Eskilstuna, Mariefred
​​​​​
Bokas online eller via tel 016-510151