HALLWYLSKA PALATSET OCH NATTORIENTERARNA STADSTEATERN

STADSTEATERN STOCKHOLM
Yvonne Lombard och Meta Velander, teaterns och publikens grand old ladies, gör de två motsträviga nattorienterarna Vera och Bricken i Kristina Lugns mästerverk Nattorienterarna. Bricken och Vera möts i skogen en natt. En natt när det blåser en vildsint vänlig vind från Fruängen. De är nattorienterare. Dags att veckla ut kartan. Liver är ett katastrofområde – inte Veras starka sida. Bricken fasar för att falla död ner och inte ens kunna svara på tilltal. Skulle Vera bli besviken på henne om hon dog? JO, men hon skulle förstå varför Bricken inte hörde av sig. Hur som helst vill Vera helst vara ifred. Men som Bricken påpekar – nattorientering är en lagsport.
Före föreställningen får vi en guidad visning av Hallwylska palatset. Fest och flärd, ostron, champagne och fjortonrätters menyer – det kunde man få uppleva i Hallwylska palatset för hundra år sen. Men en ännu vanligare syn i huset var de flitiga studenterna som satt böjda över sina anteckningsböcker. De ägnade sig åt att beskriva Wilhelmina von Hallwyls stora samling. Där fanns dyrbara antikviteter och konstverk, men också alla vanliga vardagssaker som köpts till huset och som Wilhelmina trodde att framtidens människor skulle kunna vara intresserade av.

Efter guidningen på Hallwylska tar vi oss till Kulturhuset för lunch i Teaterbaren och därefter ser vi föreställningen som börjar kl. 14.00. Hemresa direkt efter föreställningens slut, åter i Eskilstuna ca kl. 17.00.
NattorienterarnaNattorienterarna
Nattorienterarna
Avresa: Sön 19/11 2017.
Pris: 1.095:-
I priset ingår: bussresa, guidad visning av Hallwylska palatset, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe, parkettbiljett
Påstigning: Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
​​​​​​​
Boka online eller via tel.016-51 01 51.